Sidebar

Pradžia: 2024-03-08 16:00
Pabaiga: 2024-03-08 17:30

moterų ekskursija 1

Moterys Vilniaus universitete pradėjo oficialiai studijuoti tik XX a. pradžioje, tačiau neakivaizdinis santykis su šia akademine institucija prasidėjo daug anksčiau. Ekskursijos metu aplankomos įvairios centrinio VU ansamblio ir Vilniaus senamiesčio vietos, kurios byloja apie moterų įsitraukimą į akademinį gyvenimą XVIII-XIX šimtmečiais per medicinos, mecenatystės, salono kultūros ir kitas sritis. Taip pat aiškinamasi su kokiais iššūkiais susidūrė Universitete studijavusios ir dirbusios moterys XX a. Ekskursijos metu lankomasi Didžiajame, Observatorijos, S. Daukanto kiemuose, Filologijos fakultete, pasakojama apie įvairias asmenybes Didžiojoje, Savičiaus, Bokšto, Bernardinų gatvėse, aplankomas VU Adomo Mickevičiaus muziejus.

REGISTRACIJA.

Data: Kovo 8 d. 16:00

Trukmė: 1,5 val.

Susitikimo vieta: Universiteto g. 7, Vilnius (VU lankytojų centre esančiame prie pagrindinių vartų į Filologijos fakultetą).

Ekskursijos kaina:

  • Suaugusiems - 8 Eur
  • Senjorams - 4 Eur
  • Moksleiviams ir studentams - 2 Eur

Kadangi VU ansamblyje galimi ir kiti renginiai, muziejus pasilieka galimybę šiek tiek koreguoti maršrutą, atsižvelgiant į pasikeitusias aplinkybes.

Ekskursija vyks lauke! 

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis: 

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku