Sidebar

IO bendras postas apie paslaugas

Vilniaus universiteto Idėjų observatorija kviečia kartu pažinti ne tik kosmosą, bet ir istoriją – kviečiame registruotis į edukacijas ir ekskursijas!

1-4, 5-6 klasių moksleivius kviečiame dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose:  

Edukacijoje "Mėnulio žemėlapis" - edukacijos metu kalbėsime apie mėnulio reikšmę kultūroje, pastebėję, kad mėnulis pilnas nelygumų ir šešėlių,  bandysime susikurti savo mėnulio žemėlapį, pažintį jo paviršių, sužinoti kaip susidaro krateriai ir ar gali mėnulyje būti jūros?

Edukacijoje "Dangaus tyrinėtojai - astronomai" - šis edukacinis užsiėmimas kviečia susipažinti su astronomo profesija praeityje ir dabartyje, kokių žinių ir asmeninių savybių reikia norint tapti astronomu, patyrinėti kaip ir kokiais instrumentais dangų tyrinėjo astronomai prieš 100 metų ir mūsų laikais bei pabandysime įsivaizduoti, kaip šis darbas atrodys ateityje! 

Taip pat kviečiame apsilankyti ir ekskursijose:

VU Čiurlionio g. observatorija – istorija ir dabartis, kurios metu susipažįstama su tarpukariu pastatytos observatorijos istorija, to meto kontekstu, istorizmo architektūra, taip pat kokie iššūkiai kyla kuriant observatorijas ir atsakysime į klausimą: “nuo ko bėga observatorijos?” 

M. K. Čiurlionio g. istorija: Universitetas, observatorija ir Vingis ekskursijos metu sužinosite kaip XVI a. pradėjus formuotis dabartiniai Vingio parko teritorijai, natūraliai formavosi ir į jį vedantys keliai. Todėl ekskursijos metu išgirsite istorijas apie Junkerių mokyklą, mediciną, anatomikumą, astronomijos observatoriją ir dar daugybės įdomybių besisiejančių su šia gatve.

Papildomą informaciją rasite VU muziejaus puslapyje prie ekskursijų ir edukacijų skilties.

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku