Sidebar

paroda apie astronomes moteris 1

Kviečiame balandžio 17 d. 11 val. į parodos „AstrónomAs“ atidarymą VU Idėjų observatorijoje (M. K.Čiurlionio g. 29).

ŠI ISTORIJA PRASIDĖJO PRIEŠ TŪKSTANČIUS METŲ,

kai mūsų promotės žvalgėsi į dangų ir metų metus stebėjo Saulę, Mėnulį bei žvaigždes. Kitos moterys tęsė Visatos stebėjimą ir padarė įdomių bei svarbių atradimų.

Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje iniciatyva veikiančioje parodoje „AstrónomAs“, skiriamas dėmesys moterims, kurios savo naktis ir dienas paskyrė astronomijai. Paroda skirta susipažinti su ispanų astronomių indėliu į astronomijos pasaulį, parodoje susipažinsite ir su garsiausios Lietuvos astronomėmis. Parodos kuratorė – astronomė Josefina Faen Ling.

Nuo pat pradžių sumanytas dvigubas parodos formatas – virtualus ir fizinis. Paroda suskirstyta į keturioliką temų: Saulė, Saulės sistema, žvaigždės ir žvaigždžių spiečiai, egzoplanetos, protoplanetiniai diskai ir mažos masės objektai, tarpžvaigždinė terpė, mirštančios žvaigždės, galaktikos, galaktikų spiečiai, Paukščių takas, astrodalelių fizika, supermasyvios juodosios skylės, kosmologija, programinė įranga ir didieji duomenys, prietaisai.

Virtuali paroda pasiekiama čia: www.astronomas.org

Paroda veiks VU Idėjų observatorijos Didžiajame bokšte nuo balandžio 17 d. iki gegužės 11 d

Dėkojame už galimybę turėti šią parodą Ispanijos Karalystės ambasadai Lietuvoje, VU FF TFAI, MAO astrofizikui dr. Carlos Viscasillas Vazquez.

Parodos lankymas nemokamas.

Parodos lankymas: pirmadieniais–šeštadieniais 9.00–18.00 val.

Dėl istorinės Observatorijos pastato architektūros patalpos pasiekiamos tik laiptais.

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis:

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku