Sidebar

Pradžia: 2024-02-22 13:00
Pabaiga: 2024-02-22 14:30
 IO edukacijos 1
Kviečiame tyrinėti kartu! Vilnaus universiteto Idėjų observatorijos edukatorių komanda kviečia 1-5 kl. smalsuolius ir jų šeimos narius į „Mėnulio žemėlapio“ ir „Dangaus tyrinėtojai-astronomai!” edukacijas.
 
MĖNULIO ŽEMĖLAPIS. Žvelgiant į Mėnulį galima pastebėti, kad jo paviršius kupinas šešėlių, nelygumų. Šios edukacijos metu, ieškosime šiame kosminiame kūne esančių kalnų, jūrų ir kraterių, o juos žymėsime Mėnulio žemėlapiuose. Atlikdami nesudėtingus bandymus išaiškinsime kaip susidarė mėnulio paviršius, diskutuosime kodėl Mėnulio jūros neturi vandens? Kodėl ir kaip atsirado krateriai? Ar būtų įmanoma įkopti į Mėnulio kalnus? Ir aptarsime kokios yra mėnulio fazės ir kaip jos keičiasi.
 
DANGAUS TYRINĖTOJAI - ASTRONOMAI! Šis edukacinis užsiėmimas kviečia susipažinti su astronomo profesija praeityje ir dabar, kokių žinių ir asmeninių savybių reikia norint tapti astronomu, patyrinėti kaip ir kokiais instrumentais dangų tyrėjo astronomai prieš 100 metų ir mūsų laikais bei pabandysime įsivaizduoti kaip šis darbas atrodys ateityje!
 
Datos:
Vasario 22 d. 13 val. Dangaus tyrinėtojai - astronomai!
Vasario 23 d. 13 val. Mėnulio žemėlapis.
 
Edukacijos kaina: 5 eur/asmeniui
 
Susitikimo vieta: VU Idėjų observatorija (M. K. Čiurlionio g. 29)
 

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku