Sidebar

Pradžia: 2024-04-20 13:00
Pabaiga: 2024-04-20 14:30

Muzika VU 1 1

Balandžio 20 d. duris lankytojams šiltajam sezonui atveria Šv. Jonų bažnyčios varpinė. Varpinėje veiks nuolatinė garsinė instaliacija, kurioje išgirsite vieno ryškiausių šių dienų japonų kompozitoriaus Toshio Hosokawos kūrinį „Invisible Angels“ (liet. „Nematomi angelai“), sukurtą ir dedikuotą specialiai Vilniaus universitetui. Varpinės atidarymo dieną kviečiame į ekskursiją ne tik išgirsti šį kūrinį, bet ir pažinti Universiteto muzikos istorijos įdomybes.

Nors Vilniaus universitetas neretai įvardijamas kaip aukštojo mokslo motina maitintoja, tačiau per amžius besivystantį universitetą taip pat lydėjo gili kultūrinė gija, menas, o kartu ir muzika. Kaip ir kokiais būdais muzika susijusi su Vilniaus universitetu jau nuo pat Jėzuitų kolegijos įsteigimo iki šių dienų? Lankytojus sužinoti kviečiame ekskursijoje „Muzika Vilniaus universitete“.

Prisiliesime prie pirmųjų akademinio teatro spektaklių Teatro salėje, vargoninės muzikos Šv. Jonų bažnyčioje, XIX a. muzikos disciplinos mažojoje auloje. Kartu, nepraleisime progos Šv. Jonų bažnyčios varpinėje artimiau susipažinti su šiuolaikine muzika bei išklausyti vieno ryškiausių šių dienų japonų kompozitoriaus Toshio Hosokawa, universitetui dovanoto kūrinio „Invisble angels“ (liet. „Nematomi angelai“), kurio pasaulinė premjera nuskambėjo 2023 m. įvietintos muzikos festivalio „Muzika erdvėje“ Vilniaus 700 metų jubiliejui skirto renginių ciklo „Muzika Vilniui“ metu.

Išskirtinai Šv. Jonų bažnyčios varpinės atidarymo proga balandžio 20 d. kartu ekskursijose dalyvaus kompozitorius, „Meno geno“ vadovas ir renginių ciklo „Muzika Vilniui“ organizatorius Matas Drukteinis. Artimiau supažindindamas su renginių ciklu, kompozitoriumi T. Hosokawa bei jo dovanotu kūriniu Vilniaus universitetui.

Ekskursija vyks dalinai lauke!

REGISTRACIJA.

Data ir laikas:

Balandžio 20 d. 13:00 val.

Balandžio 20 d. 17:00 val.

Trukmė: 1 val. - 1,30 val.

Susitikimo vieta: Šv. Jono g. 12 (prie Šv. Jonų bažnyčios varpinės kasos)

Ekskursijos kaina (vienam asmeniui):

Suaugusiesiems  - 8 Eur

Senjorams ir asmenims, turintiems POLA kortelę  - 4 Eur

Studentams ir moksleiviams - 2 Eur

Ekskursija nemokama vaikams iki 7 metų, VU bendruomenės nariams ir VU studentams!

 

SVARBU!

Balandžio 20d. į ekskursijos bilieto kainą įeina pakilimas į Šv. Jonų bažnyčios varpinės apžvalgos aikštelę

Kadangi VU ansamblyje galimi ir kiti renginiai, muziejus pasilieka galimybę šiek tiek koreguoti maršrutą, atsižvelgiant į pasikeitusias aplinkybes. Ekskursijos dalyviai bus apie tai informuojami.

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis:

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku