Sidebar

Mus jungia bičiulystė. Draugijos kūrimas XIX a. ir dabar
 
Ar kada teko pagalvoti, kaip XIX a. besikuriančios draugijos galėtų būti aktualios ir šiandieniniame pasaulyje? Pavyzdžiui, esminės Filomatų draugijos vertybės – bičiulystė, tėvynė, mokslas, pilietiškumas, socialinė lygybė – aktualios ir šiandien, ypač augančio asmens ugdyme. Pagrindinis šio edukacinio užsiėmimo tikslas yra ugdyti mokinių gebėjimą bendradarbiauti ir būti bendruomenėje su įvairiais žmonėmis. Šiam tikslui pasiekti pasitelkiamas Filomatų draugijos (taip pat su jais susijusių draugijų, ypač Filaretų) pavyzdys.
 
Šio edukacinio užsiėmimo uždaviniai:
  • Pristatyti XIX amžiaus istorinių realijų suformuotą daugiakultūriškumo sampratą ir ypatingą to meto reiškinį – slaptųjų draugijų kūrimo poreikį.
  • Išdėstyti draugijos sampratą ir esmę, pristatant Filomatų draugijos istoriją.
  • Paskatinti mokinius diskutuoti pristatyta tema, padrąsinti burtis į draugijas, būrelius ar kitas bendraminčių grupes.
  • Lavinti vaizduotę kūrybinės užduoties metu.
  • Pristatant edukacijos metu sukurtos draugijos pavyzdį ugdyti gebėjimą pažinti save ir kitus, reflektuoti. Vilniaus universiteto Adomo Mickevičiaus muziejus, veikiantis jau daugiau nei 100 metų, puikiai dera su pagrindine edukacinio užsiėmimo tema. Šio Muziejaus patalpose gyveno bei lankėsi keli iš Filomatų draugijos įkūrėjų ir narių, vienas jų – žymus poetas Adomas Mickevičius. 
 
Ši edukacija padeda atskleisti būdus, kaip užmegzti ryšį, būti bendruomeniškiems, ieškoti žmonių su panašiais pomėgiais, taip pat iškelia komandinio darbo, pagarbaus bendravimo, draugystės svarbą. Filomatų draugijos pavyzdys gali inspiruoti mokinius prisijungti prie neformaliojo švietimo, savanorystės ar kitų organizacijų. Edukacija pagal poreikį gali būti vedama taip pat lenkų kalba.
 

Kaina: 5 Eur. (vienam asmeniui)

Registracija:

Edukaciją taip pat galima rezervuoti Kultūros paso tinklalapyje.

Trukmė: iki 90 min.

Edukacijos vieta: VU Adomo Mickevičiaus muziejus (Bernardinų g. 11, Vilnius)

Virtuali realybė

Mus jungia bičiulystė

Dangaus tyrinėtojai–astronomai

Mėnulio žemėlapis

Dingusio skeptro beieškant

Sukurk svajonių Universitetą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku